HATHA YOGA, STOELYOGA EN INDIVIDUELE LESSEN

Hatha yoga


In de hatha lessen richten we ons op het balanceren van het lichaam. Dit doen we door inspannende en ontspannende oefeningen te combineren. We stretchen en we versterken. Elke les is uitgebalanceerd zodat alle spiergroepen aan bod komen. We werken ook dieper dan ons fysieke lichaam. De les eindigt steeds met een diepe geleide relaxatie. Hierdoor komt er ook in onze geest meer balans.

 

Ha (zon) en Tha (maan) verwijzen naar de twee energiestromen die, volgens de yogafilosofie, in ons lichaam lopen. Je kan ze vergelijken met de meer bekende Yin en Yang uit de traditionele Chinese filosofie.  Deze twee energiestromen (nadis) vullen elkaar aan in ons dagelijkse leven. Ha geeft ons meer mannelijke, krachtige energie en Tha geeft ons vrouwelijkheid en zachtheid. Door de opeenvolging van asana’s (yogahoudingen) brengen we meer balans in beide energiestromen.

Een andere betekenis van “hatha” is ook kracht. Het is niet de meest intensieve vorm van yoga, al kan het best pittig worden. Deze vorm van yoga beoogt om ons meer kracht te geven om onze ware ik te laten zien in ons dagelijks leven. Kracht die komt vanuit een gebalanceerd lichaam en geest.

Stoelyoga


Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel.

Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.


Voor deze lessen put ik uit mijn opleiding als ergotherapeut, yoga instructeur en stoelyogadocent. 


Ik bied ook privélessen rolstoelyoga aan.

Individuele yoga


Graag een aangepaste les aan jouw specifieke noden en verwachtingen? Dan is een individuele sessie iets voor jou.


Dankzij mijn achtergrond als ergotherapeut, yogadocent en stoelyogadocent, kan ik oefeningen aanpassen aan elk lichaam.

Ik bouw een les uit, op maat van jouw noden.

Benieuwd naar stoelyoga?


In dit filmpje kan je een korte oefening meedoen.

Wat de klanten zeggen

Very relaxing but thorough yoga lessons with such a sweet soul. Hanne makes your day!

Szofia

Voor de eerste keer in lange tijd nog een goed geslapen na de relaxerende yogales van gisterenavond... (helaas voel ik nu pas hoe moe ik ben), toch wat beweging maar op een heel rustige en rustgevende manier en afsluiten met een zalige sessie yoga nidra.

Lieselot

Yoga met Hanne beveel ik iedereen aan die op een prettige èn professionele wijze yoga wil volgen. Een fijne en gestructureerde lesopbouw met persoonlijke aandacht voor elke deelnemer.
Na een zalige relaxatie op het einde van de les ervaar ik een fijn gevoel, een cadeautje voor mezelf.
Ook de locatie is zeer aangenaam, de deelnemers zijn enthousiast.
Kortom, yoga met Hanne is een aanrader !

Sabine